Cattery Jarby


Hartelijk welkom op onze website, graag willen we jullie informeren over wat voor een geweldig ras de Maine Coon is en wat ons gedreven heeft om een cattery op te starten.

Cattery Jarby is gelegen in het mooie Ens bij ons, Rosanne en Alex, thuis.
Het is allemaal begonnen met onze Jimmy, hem hebben we gekocht bij een, nu nog steeds goed bevriende cattery in Zwolle, omdat wij weg waren van het imposante uiterlijk van de Maine Coon en omdat we een vriendje wouden voor onze huiskat Buddy. Toen we Jimmy eenmaal thuis hadden hadden wij al snel in de gaten wat voor een geweldig karakter dit ras heeft.
Al snel volgde de tweede Maine Coon genaamd Ilya, haar hebben we bewust met fokrechten gekocht bij een andere bevriende cattery in Almere.
Op dat moment zelf waren we er nog niet helemaal over uit of we zouden gaan fokken met dit ras, na erg veel research gedaan te hebben, hebben we besloten een cattery naam aan te gaan vragen en natuurlijk niet te vergeten ons in te schrijven bij verschillende katten shows om een indruk te krijgen of onze poes Ilya geschikt zou zijn voor de fok.
Dat laatste is gebleken, de keurmeesters zijn weg van haar!

Al snel volgde de derde Maine Coon uit Oekraine genaamd Davey. Davey hebben we gekocht bij een Oekrainse fokker en is op 4,5 maand leeftijd getransporteerd naar Nederland. Wat zijn wij blij met hem! De naam Blue Davey hebben wij zelf mogen bedenken. Davey zijn testen zijn allemaal oke en hij mag zijn dienst doen als dekkater. Zijn zoon Ceylon gaat in de toekomst zijn taak over nemen.

De katten leven bij ons in huis en mogen gebruik maken van alle voorzieningen die wij ze hier bieden. Voor meer uitgebreide informatie klik op de paarse knopjes hier boven aan de pagina.